Vi er et par på 50+ som bor på Skotterud, Eidskog, ca halvannen time øst for Oslo. Vi flyttet fra Os ved Bergen i 2014.

Det var nok mest tilfeldig at vi havnet akkurat her. Det var nok mer plassen enn beliggenheten som avgjorde valget. Vi som bor her er: Bente: Utdannet sykepleier, men for tiden i jobb hjemme. 25 år med langhåret collie, og også eksteriørdommer for collie kort- og langhår samt shetland sheepdog. Har også vært innom andre raser, som irsk setter og st.bernardshund. Bente er kunnskapsrik og engasjert i rasen. Hun har også 6 år bak seg som leder av Norsk Collienklubb og mange år i forskjellige verv både i den nasjonale klubben og i avdeling Vestlandet.

Tore: Utdannet elektriker og jobber som det! Han har hele livet vært opptatt av hund. Har vært engasjert i flere raser som New Foundlands hund og dachs men den store lidenskapen har nok alltid vært Irsk Ulvehund. Interessen for Collie Langhår kom sakte men sikkert sammen med kjærligheten! Tore er også utdannet FCI dommer på Irsk Ulvehund.  Tore har alltid vært veldig engasjert i klubbarbeid og har stått på med forskjellige verv.


Nå er det Collie Langhår som gjelder for oss begge to. Vi ønsker å avle typeriktige collie med god helse og herlige temperement. Selv om dette ikke alltid er like lett så vil vi etterstrebe å sørge for at avlsdyrene våre er sunne og friske!